Többszintű egészség- és életminőség fejlesztés a Völgységben

 

image image image image
Egészségfejlesztés Bonyhád térségében
Örömmel értesítjük  a lakosságot, hogy november 7-én ünnepélyes keretek között megalakult a Völgységi Érvédők, melynek célja a Völgységben élő, igen nagy szív- és érrendszeri kockázatú betegek életminőségének, életkilátásainak javítása, munkaképességük megőrzése. A kezdeményezést támogatja a Magyar Kardiológusok Társasága, Bonyhád Város Önkormányzata, és az MSD Pharma Hungary Kft. A Völgységi Érvédők prevenciós program társadalmi védnöke Potápi Árpád János országgyűlési képviselő, nemzetpolitikáért felelős államtitkára, szakmai védnöke Prof. Dr. Tóth Kálmán.  A program részleteiről, csatlakozási lehetőségeiről folyamatosan tájékoztatjuk Önöket kórházunk honlapján, és a facebook oldalunkon is.      

 
Bővebben
Partnerségi munkacsoport alakult

Partnerségi munkacsoport feladata összehangolni a térség egészséges életmóddal kapcsolatos döntéseit, előkészíteni a program sikeres folytatását.


 
Bővebben
Egészségi állapotfelmérés a térségben

Lakosság egészégi állapotának felmérése, szűrések, kockázatbecslés a keringési betegségek, valamint a zsír- és szénhidrát anyagcsere-betegségek kockázatára.


 
Bővebben
Motivált lakosság a siker záloga

Szeretnénk ha Ön is bekapcsolódna programjainkba, kérem tekintse meg miért.


 
Bővebben

A projekt bemutatása

Pályázati siker

A Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet a TÁMOP 6.1.2/11/3 pályázati kiírás keretében 124.644.647 Ft vissza nem térítendő Európai Unios támogatást nyert el az egészségfejlesztés térségi szervezésére, megvalósítására. A 100%-os támogatási intenzitású program megvalósításának ideje: 2013. június 1.- 2014. november 30. között fog megtörténni.

A projekt általános céljai

A projekt célkitűzései között szerepel, hogy egy olyan egészségfejlesztési és egészség-megőrzési „központ” jön létre, mely központja lesz az országos, valamint a helyi népegészségügyi- és egészséges életmódra nevelő programok megvalósításának, prevenciót segítő akciók lebonyolításának, kapcsolatot teremt és színteret biztosít a területen működő egészségügyi és szociális szolgáltatók és civil szervezetek kezdeményezéseihez, együttműködéséhez.

A projekt átfogó célja a lakosság egészségi állapotának, életminőségének, ezen keresztül a kistérség versenyképességének javítása:

  • egészségfejlesztést támogató intézményi rendszer kialakítása,
  • egészségügyi rendszer és kistérség egészségfejlesztési kapacitásainak fejlesztése,
  • szervezett ágazatközi-partnerségi együttműködések, kistérségi fejlesztések összehangolása,
  • mérés-értékelési rendszerek, információs rendszerek kialakítása,
  • „jó-gyakorlatok” összegyűjtése, átadása, cseréje,
  • a népegészségügyi intézményrendszer átfogó fejlesztése, egészségfejlesztés társadalmasítása felhasználásával.

A projekt célja továbbá a színterek, intézmények, programok közötti partnerség, komplexitás elérése, mely a helyi források mobilizálását és bevonását is jelenti, következtében a helyi egészségfejlesztési potenciálok összeadódnak, komplex módon várható társadalmi szintű hatás, ami külső - nem helyi szintről érkező - támogatások hatékonyságának növekedését eredményezi.

A programban résztvevő települések

A Bonyhádi Járás a Dél-Dunántúl régióban, Tolna megyében a Völgység és a Mecsek határvidékén terül el, Tolna megye déli részén fekszik. A járásba 25 település (Aparhant, Bátaapáti, Bonyhád, Bonyhádvarasd, Cikó, Grábóc, Györe, Izmény, Kakasd, Kisdorog, Kismányok, Kisvejke, Lengyel, Mórágy, Mőcsény, Mucsfa, Nagymányok, Nagyvejke, Tevel, Váralja, Závod, Murga, Kéty, Felsőnána, és Zomba) tartozik, a legnagyobb és központi település Bonyhád városa.

PROJEKT ADATOK

 

TÁMOP 6.1.2/11/3-2012-0055

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Projekt neve:
„Többszintű egészség- és életminőség fejlesztés a Völgységben”

Kedvezményezett:
Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet
Bonyhád Bajcsy Zs. utca 25.

Támogatási összeg:
124.644.647 Ft