Többszintű egészség- és életminőség fejlesztés a Völgységben

 

image image image image
Egészségfejlesztés Bonyhád térségében Lelki egészség központ funkció bővítés az Egészségfejlesztési irodánál A kedvezményezett neve: Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet   Projekt címe: Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet Egészségfejlesztési Irodájának lelki egészség központ funkció bővítése Projekt azonosító: EFOP-1.8.20-17-2017-00009  Projekt tartalma: A projekt során az Egészségfejlesztési iroda egészségfejlesztő csapata és szolgáltatási palettája bővült. A projektmenedzsment és a szakmai vezetőn kívül egy fő pszichológus szakemberrel és egy fő lelkész - addiktológiai konzultáns foglalkoztatásával teremtettük meg a mentális egészségfejlesztési funkció bővítést. Ennek célja az egyének mentális egészségének védelme, fejlesztése és a mentálhigiénés szemlélet elterjesztése, a mentális zavarok megelőzése a Völgységben élők körében. Családok, oktatási – nevelési intézmények, csoportok, közösségek támogató fejlesztése, a hiányzó prevenciós szolgáltatások pótlása, a pszichiátriai betegellátásra még nem szoruló, de kockázatnak kitett célcsoport számára. Projekt befejezési dátuma:  2020. április 30.  A szerződött támogatás összege: 40 millió Ft.  Forrás: Európai Szociális Alap Támogatás mértéke: 100% vissza nem térítendő támogatás.  Eredménye: A projektben 920 főt terveztünk elérni a mentális egészség megőrzésére irányuló programjainkkal, szolgáltatásainkkal, információ nyújtással, képzésekkel. A projekt kulcs emberei a pszichológus és a lelkész - addiktológiai konzultáns kollégák voltak. Szakmai felkészültségüknek, motiváltságuknak, tapasztalatuknak köszönhetően a projektidő végére 2001 főnek tudtunk a mentális egészség fejlesztése területén segíteni.            

 
Bővebben
Partnerségi munkacsoport alakult

Partnerségi munkacsoport feladata összehangolni a térség egészséges életmóddal kapcsolatos döntéseit, előkészíteni a program sikeres folytatását.


 
Bővebben
Egészségi állapotfelmérés a térségben

Lakosság egészégi állapotának felmérése, szűrések, kockázatbecslés a keringési betegségek, valamint a zsír- és szénhidrát anyagcsere-betegségek kockázatára.


 
Bővebben
Motivált lakosság a siker záloga

Szeretnénk ha Ön is bekapcsolódna programjainkba, kérem tekintse meg miért.


 
Bővebben

Adatvédelmi tisztviselő

Izsák Tünde

e-mail: titkarsag@bonyhadkorhaz.hu

Tisztelt Pácienseink!
2023. január 23-tól az alábbi táblázatban szereplő telefonszámokon kérhető előjegyzési időpont Rendelőintézetünk szakrendeléseire.
 

Részletek

Partnerségi munkacsoport alakultPartnerségi munkacsoport feladata összehangolni a térség egészséges életmóddal kapcsolatos döntéseit, előkészíteni a program sikeres folytatását.


 

Az EFI keretein belül, az előzőeken túl Partnerségi munkacsoport felállítására került sor, melyek közé olyan szereplőket hívtunk meg, akik

  • a kistérségben egészségfejlesztési tevékenységet végeznek, vagy tevékenységükhöz szorosan illeszkedik az egészségfejlesztés (alapellátás szakemberei, civil szervezetek, önkormányzatok, közoktatási intézmények)
  • akik olyan ügyfélkörrel/célcsoporttal dolgoznak, mely csoportok kiemelten kezelendők az egészségfejlesztés szempontjából (magasabb kockázatúak, és/vagy esélyegyenlőségi, hozzáférési szempontból hátrányos helyzetűek) (szociális ellátó rendszer, civilek, önkormányzatok)
  • az egészségfejlesztési aktivitások szempontjából fontos infrastrukturális feltétellel (pl. sportpálya, uszoda, klubhelyiség, stb.) rendelkeznek, melyek potenciális helyszínéül szolgálhatnak a programoknak
  • olyan piaci szereplők, akik esetlegesen további forrás biztosításával tudnak hozzájárulni az egészségfejlesztési tevékenységekhez (támogatásnyújtás, kereskedelmi kedvezmény biztosítása, munkahelyi egészségfejlesztési program finanszírozás stb.)

 

Partnerségi munkacsoport célja és feladata

  • az információáramlás biztosítása, a koordináció segítése
  • a projekt keretében végzett tevékenységek, programok megvalósulásával kapcsolatos visszajelzés szervezett lehetőségének megteremtése
  • tudásmegosztás
  • a szereplők által végzett vagy tervezett programok közötti szinergiák feltárása, hatékonyságot javító együttműködések kialakítása, hatékony erőforrás felhasználás biztosítása
  • koordináció.

PROJEKT ADATOK

 

TÁMOP 6.1.2/11/3-2012-0055

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Projekt neve:
„Többszintű egészség- és életminőség fejlesztés a Völgységben”

Kedvezményezett:
Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet
Bonyhád Bajcsy Zs. utca 25.

Támogatási összeg:
124.644.647 Ft